Lisää luonnoksia

Lähetimme sunnuntaina uusimmmat hahmotelmamme Mittavalle, ja torstaina saimme sieltä uudet luonnokset:

Viimeisimpiin täällä esittämiimme luonnoksiin verrattuna on tullut ainakin tällaisia muutoksia:

  • ison makuuhuoneen päätyyn lisäsimme ikkunan
  • viereisen makuuhuoneen kaapit uhrasimme vaatehuoneen hyväksi
  • muutimme ovien aukeamissuuntia
  • vaihdoimme olohuoneen kahden ison ikkunan tilalle kolme kapeampaa
  • levensimme olohuoneen terassin puoleista ikkunaa
  • pienensimme saunaa
  • yhdistimme (kuitenkin) pesuhuoneen ja vessan (toivoen että vessapuoliskon saisi jonkun seinäkkeen tms. taakse piiloon)
  • pesukoneen ja kuivausrummun panimme nyt vierekkäin, jotta saamme enemmän pöytätilaa (mutta ehkä kuitenkin panemme ne takaisin päällekkäin, jotta saamme enemmän laatikkotilaa)
  • vaihdoimmme teknisen tilan ja varaston toisin päin, niin varastoon pääsee kätevämmin (joskaan ei vieläkään sisäkautta, kun emme halunneet uhrata kodinhoitohuoneen kaappi- ja pöytätilaa)

Vieläkään emme ole tyytyväisiä tuohon ph-wc-khh-tekn-var -kulmaukseen. M luonnostelee kynä sauhuten vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tulisikohan teillä, arvon lukijamme, mieleen kuningasajatusta tuon palapelin ratkaisuksi?

Piharakennusta suurensimme reilusti, jotta autosta pääsee paremmin ulos ja varastoihin mahtuu enemmän. Piharakennuksen lisäneliöthän eivät maksa mitään, vai miten se menikään…

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lisää luonnoksia

 1. Anne sanoo:

  Hei! Mitä teillä tulee tekniseen tilaan? Meillä ei ole teknistä tilaa lainkaan -tai miten sen nyt ottaa, se on kodinhoitohuoneen yhdessä alakaapissa;). Toki jos teille tulee maalämpö, vaatii se varmaankin jonkinlaisen laitteen? Poistoilmalämpöpumppu on meillä khh:ssa. On sen verran hiljainen vehje, ettei hurina haittaa. Saatiin nekin neliöt muuhun käyttöön, mutta ainahan se ei tietysti ole mahdollista. Upean näköisiä ovat muuten tonttikuvat!

  • marsu1 sanoo:

   Kuulostaa ihan järkevältä, että olette saaneet mahdutettua tekniikan kodinhoitohuoneeseen ja näin välttyneet erillisen huoneen rakentamiselta. Meillä tekniseen tilaan tulevat ainakin keskuspölynimurin keskusyksikkö, ilmanvaihtokone, sähköpääkeskus, lämminvesivaraaja (mahdollisesti maalämpöpumpun yhteyteen) ja tosiaan maalämpöpumppu, mikäli siihen päädytään. Kyllä tuota roinaa taitaa sen verran kertyä, että niille tarvitaan oma tila. Tai sitten täytyy vastaavasti suurentaa kodinhoitohuonetta.

 2. Anne sanoo:

  No tuo määrä laitteita ei ihan yhteen kaappiin mahdu;). Meillä ei ole keskuspölynimuria ja sähkökaappi on portaiden alla olevassa ”vaatehuoneessa”. Ajattelin vain, että jos tekn.tilaa olisi voinut pienentää, se olisi voinut osaltaan auttaa ratkaisemaan tuota ph-wc-khh-tekn-var -kulmauksen muutosta. Itsekin piirustuksia suunnitteluvaiheessa pyöriteltiin ja havaittiin, että pienenkin muutoksen aikaansaaminen voi olla tosi hankalaa. Se kun vaikuttaa heti niin kaikkeen. Mutta näppärästi teillä on pönttö kuitenkin omassa nurkkauksessaan. Siihen kun laittaa seinään kiinnitettävän nätin mallin, niin ei se varmaan kovin paha ole.

 3. Ansku sanoo:

  Ei näytä pahalta ollenkaan tuo wc-ph yhdistelmä. Me rakennetaan kanssa Mittavaa ja meillä alakerran päävessa on pesuhuoneessa =D Tulee tosin wc-varaus vaatehuoneeseen, että jos siihen ihan menee hermo niin pystyy tekemään ”vierasvessan” erikseen myöhemmin. (yläkerrassa meillä vielä toinen wc, kolmea vessaa taas ei olisi ollut järkeä tehdä). Pöntön ja suihkun väliin voisi toki laittaa lyhyen pätkän vaikka puolikorkeaa tiiliseinää kaakeloituna jos haluaa erottaa wc-tilaa ”omakseen”. (sivuhuomiona: tiilipinnalle ei kuulemma kannata jättää, itse haluaisin sellaista omaa kylppäriin mutta Tiileriltä sanoivat että pelkkä tiili on liian huokoinen ja jää laikukkaaksi märkätilassa).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s