Vinkit

Kokemuksia matkan varrelta, eli nämä havaitsimme hyväksi tai (useammin) näin meidän olisi kannattanut menetellä.

Koskaan ei ole liian aikaista, kun on kyse suunnittelusta. Kannattaa aloittaa ajoissa ja varata paljon aikaa. Erityisesti suunnitelmien olisi syytä olla tehtynä ennen kuin rakentaminen alkaa.

Asuntomessuista oli apua ainakin tilojen koon hahmottamiseen. Toissa kesän asuntomessuilla saavuimme paikalle heti aamusta ja lähdimme kiertämään lopusta alkuun, jolloin melkein puoli kierrosta sai kulkea suhteellisen väljissä oloissa. Taloon mennessä otimme ensin kuvan sen kyltistä, niin tietää jälkeen päin mistä talosta seuraavat kuvat ovat. Messuluetteloon kirjasimme kunkin talon pohjapiirrokseen kommentteja huoneista (’kiva’, ’liian pieni’). Olemme monet kerrat palanneet katsomaan luetteloa ja kuvia tulevien huoneiden kokoja miettiessämme.

Pintavaaitus: Kannattaa karsia ja kaataa puita mitattavalta alueelta niin, että mittaaja saa näköyhteyden satelliitteihin.

Arkkitehtisuunnittelu: Kannattaa miettiä etukäteen melko tarkkaan, mitä haluaa. Jos suunnittelija työskentelee tuntihinnalla, jokainen luonnostelukierros maksaa. Luonnokset kannattaa näyttää myös vastaavalle mestarille ja/tai rakennesuunnittelijalle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Raksa-asioita ei pidä miettiä illalla viimeiseksi. Pää kannattaa nollata ennen nukkumaan menoa vaikkapa katsomalla Poliiseja:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s