Keittiösuunnittelua

Eilen kävin T:n kanssa Parma-keittiöiden edustajan juttusilla Lielahden Starkissa. Nyt täytyy kyllä antaa hänelle kunniamaininta miellyttävästä ja asiantuntevasta palvelusta sekä lapsen huomioimisesta keskustelutilanteessa ja keittiösuunnittelussa. Tykkäsin hänen tavastaan kartoittaa tarpeitamme ja toiveitamme. Hän myös osasi tuoda esille ajatuksiaan ilman, että se tuntui tuputtamiselta ja myynninedistämispuheelta. Suunnittelija lupasi tehdä kaksi erilaista versiota keittiön kalustuksesta ja lisäksi tarjoukset eri materiaaleilla (viilu- ja mikrolaminaattiovet, massiivipuu- ja laminaattitaso).

Puutaso on siis edelleen kisassa mukana, vaikka monet ovat epäilleet sen kestävyyttä ja soveltuvuutta lapsiperheeseen. Parma-suunnittelija sai vakuutettua, että öljyäminen on ihan helppo juttu. Heti uutena pinta pitää käsitellä 3-4 kertaa, myös alapuolelta, mutta sen jälkeen tasojen näkyvät osat pyyhitään kerran vuodessa pintakäsittelyaineella ja jätetään kuivumaan esimerkiksi yön yli. Siinä se. Tarvittaessa pinnan voi tietenkin hioa uudestaan, jos vaikka joku pikkuneiti päättää piirtää pintaan omia taideteoksiaan. Toisaalta laminaatti kestää kovaakin kulutusta ja se houkuttelisi myös helppohoitoisuudellaan.

Anne kertoi aiemmassa kommentissaan aloittaneensa keittiökierroksen niin ikään jo ennen rakennusluvan saamista. Itsekin olen huomannut, että on tosi hyödyllistä tehdä alustavia keittiösuunnitelmia jo tässä vaiheessa, kun vielä on mahdollista tehdä muutoksia pohjaan sekä miettiä sähkö- ja lvi-asioita. Esimerkiksi eilisessä keskustelussa mieleni muuttui saarekkeen sähköistyksen suhteen ja nyt olen sitä mieltä, että saareke on hyvä varustaa pistorasioilla. J sitä miettikin jo aiemmin. Parma-edustaja näytti kuvaa saarekkeeseen upotettavasta pistorasiasta, joka ”pompsautetaan” ylös silloin, kun sitä käytetään. Mielestäni se vaikutti kätevältä ja hyvännäköiseltä ratkaisulta. Onkohan muilla kokemusta sellaisista? Keittö.netistä ainakin löytyi kuva vastaavanlaisesta tasopistorasiasta.

On ollut mielenkiintoista nähdä, miten erilaisia lähestymistapoja eri myyjillä on samaan asiaan. Puustellissa mietittiin heti ensimmäisellä tapaamisella kaappi ja laatikosto kerrallaan, mitä mihinkin, minkä kokoisia laatikoita ym. Parmassa sen sijaan suunnittelija tekee tarvekartoituksen perusteella oman ehdotuksen, jota sitten yhdessä muokataan. Pirkanmaan keittiökalustetukussa taas panostettiin edullisuuteen ja asiakkaan omatoimisuuteen. Siellä suunnittelija(?) ei oikeastaan suunnitellut vaan lähinnä vain laski mittoja yhteen ja odotti minulta valmiiksi mietittyjä suunnitelmia kalusteiden sijoittelun, värien ja materiaalien suhteen. Myönteistä oli palvelun nopeus: tarjous tuli heti samana päivänä sähköpostitse.

Ensi viikolla keittiökierros jatkuu Puustellin kautta Keittiöjättiin ja Kvikiin. Ehkä pyydämme tarjouksen myös mouhijärveläiseltä Puutuote Veikko Kiililtä.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s