Lattiahommia

Kellarikerroksen lattiaan tulee aina vaan lisää roipetta. Kuumavesijohtojen laittamisen jälkeen sähköasentaja pani lattiaan erinäisiä sähköputkia, kiviseinillä olevia pistorasioita ja sähkökiuasvarausta varten. Ei tarvitse roilottaa eli upottaa johtoja niin pitkälti seinässä kun ne vedetään alakautta.

Sähköputkien jälkeen lattiaan pantiin teräsverkot. On joku tainnut miettiä senkin minkä kokoisia verkkojen kannattaa olla, että vielä mahtuu oviaukosta. Yhtään isommat nimittäin eivät olisi mahtuneet. Verkot sitten korputettiin, eli pantiin korokepaloja alle, jotta ovat irti styroksista.

Eilen kävi Nereuksen asentaja vetämässä lattialämmitysletkut paikoilleen. Melkoinen letkuviidakko siellä nyt onkin. Tänään oli valettu viemärit ja kurasyöppö kohdilleen. Lattiavaluporukka tullee lähipäivinä.

Talopakettimiehet puolestaan ovat jatkaneet terassien lattioiden parissa, ja nyt viimeisimpänä olivat laittaneet otsalautoja räystäisiin ja aloittaneet pääoven katoksen tekoa. Telineitä kaipaavat aina vaan lisää. Peräpäädyssä ja korkealla pitkällä sivulla on jo korkeat hakitelineet, ja hakitarpeet on jo kaikki käytössä. Toiseen päätyyn heille tehtiin puutavarasta telinettä, mutta vielä saadaan siirtää hakitelineitäkin sinne, jotta pääsevät tekemään parvekkeen kattoa.

Ulkoverhouspaneelitkin tulivat jo, vaikkei niitä vielä muutamaan viikkoon päästä paikoilleen laittamaan. Niille tehtiin telttaa päälle, kun kelit ovat mitä ovat. Samassa kuormassa tuli myös otsalaudat, kun niitä ei näköjään talopakettiin kuulunut. Jokunen valmiiksi sinistynyt lauta oli siinäkin satsissa (kuten myös paketissa tulleissa raakaponttilaudoissa), pitänee reklamoida.

Keleistä puheen ollen, talopaketin tulon jälkeen on tainnut joka päivä sataa vettä. Lukuisia puupintoja pitäisi  saada käsiteltyä pohjusteella ja puunsuojalla, mutta heikkoa on ollut sen suhteen. Ilman kosteuden pitäisi olla siinä hommassa alle 80 %, vaan lähempänä sataa prosenttia mennään joka päivä. Minä tyytyisin jo siihenkin, että ei sataisi vettä, olkoot prosentit mitä vaan. Puutavaraniput ovat pressujen alla, mutta silti pelottaa niiden säilyvyys.

Kategoria(t): Rakentaminen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s