Asuntomessuraportti

Kävimme tosiaan katsastamassa asuntomessujen annin heti tänään, avajaispäivänä. Väkeä oli enimmäkseen aika paljon, mutta joskus kolmen jälkeen jo helpotti ja joissain taloissa sai olla miltei yksin. Varmaan on aikamoinen tungos vielä odotettavissa.

Taloista jäivät mieleen Tervakukka, jossa on ollut tuttuja ihmisiä rakentamassa ja rakennuttamassa, erikoisemman muotoiset Mutteri ja PikkuPuu, ja Villa Hesse, jossa on samat suunnittelijat kuin meidän talossamme.

Trendejä tuntuivat olevan kiiltävät valkeat keittiönkaapit, ledilistat ja upotetut ledispotit.

Kävimme ilmaisessa sisustusneuvontatuokiossa, jossa sisustussuunnittelija Sari Ylänen antoikin ihan hyviä vinkkejä. Keittiöön hän suositteli tummaa laattalattiaa ja tummaa seinää kaappien päälle, jotta vaaleat kaappien ovet pääsevät oikeuksiinsa eikä olohuone-keittiö-kokonaisuudesta tule liian pliisu. Samasta syystä takka saisi olla tumma. Ruokapöytä olisi parempi niemekkeen suuntaisena. Puuhellan ei tarvitse olla samalla lailla pinnoitettu kuin takan. Olohuoneeseen hän suositteli epäsuoraa valoa kahdelle seinälle, riippuvalaisin ei kuulemma ole välttämätön mutta varauksen sille voisi tehdä ikkunan kohdalle. Olohuoneen ainoa ehjä seinä kaipaa jotain pehmennystä (voimakkaampaa väriä tms.), jotta sille tulevat piano ja televisio sulautuvat sinne paremmin. Pesuhuoneen seiniin hän laittaisi vaaleaa laattaa, suihkujen kohdalle samanväristä mosaiikkilaattaa ja ikkunaseinälle voisi laittaa struktuuripinnoitteen. Hyviä ideoita kaikki, taidamme jopa pyytää häneltä tarjouksen suunnittelusta.

Messutarjouksia ei meidän tarpeisiimme ollut, kodinkonekauppiaitakaan ei tullut vastaan. Visapajalla oli hienoja visakoivuisia valaisimia näytillä, ja Pintanikkareilla mukavia puutarhatuoleja. Sellaisia varmaan vielä hankimme, kunhan tulee ajankohtaiseksi.

Tässä jotain kuvakavalkaadia. Kuvat on napsittu lonkalta ja kamerakin rupesi reistaamaan eikä aina tarkentanut, joten mitään valokuvataiteen valtionpalkintoa näillä tuskin saa:

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Asuntomessuraportti

  1. Tarja sanoo:

    Kiva kun laitoit kuvan tuosta sadevesi keräimestä. Meitä jäi vaivaamaan asia kotona kun ei kuvaa otettu. Muistatko kenen valmistajan tuo laite oli? Mielestäni näppärä keksintö!

  2. jarsu sanoo:

    Deko-talon Hyvinvointitalon säiliö on Housemanin Vesitasku: http://houseman.fi/?p=vesitasku . Siihen saa näemmä jotain verhoilulevyjäkin jolla sitä voi naamioida. Toinen, tuotetalossa näytillä ollut ratkaisu oli Vesivekin osastolla.

  3. Laura sanoo:

    Olisikohan mahdollista lainata tuota kurapisteen kuvaa omaan blogiini? Ajattelin nimittäin toteuttaa vastaavan ratkaisun. Toki kuvan lähde ja linkki tänne tulisi esille 🙂 Palaan itse ainakin tänne vielä ajan kanssa uudelleen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s