Säätöä ja odottelua

Pari viikkoa sitten lähetimme arkkitehtien luonnoskuvat Mittavalle ja pyysimme heitä laskemaan paketille uuden hinnan (siis nyt kun talo muuttui kellarikerrokselliseksi), ja piirtämään luonnoskuvat omaan järjestelmäänsä.

Viime viikolla saimme Mittavan myyjältä uuden toimitussisällön ja hinnan, joka oli melkein sama kuin vanhoillakin kuvilla. Sitähän nyt emme voi tietää, mitä hinta olisi ollut jos alun perin olisimme näillä kuvilla pyytäneet, mutta näillä mennään. Luulimme, että he olisivat jo ryhtyneet piirtämään kuvia, mutta eivät kuulemma teekään sitä ennen kuin hyväksymme tämän sisällön ja hinnan.

Tarkastelimme toimitussisältöä ja vertasimme ikkunalistaa arkkitehtien julkisivukuviin. Sen verran oli mitoissa eroa, että pyysimme vielä arkkitehdeiltä ikkunaluettelon (jostain syystä se oli jäänyt pois). Siitäkin löysimme vielä yhden virheen, joten jälleen tuli huomattua että kaikki kannattaa tarkistaa.

Viikonloppuna saimme ikkunalistan kuntoon (arkkitehti-Tiina ystävällisesti vastasi puhelimeen sunnuntainakin) ja lähetimme sen Mittavalle. Maanantaina saimme sieltä uuden hinnan näillä muutoksilla, ja hyväksyimme sen.

Mukavasti on aikaa mennyt näihinkin säätöihin. Elokuun loppuun on paketin toimitus sovittu, joten kiirettä tässä pitää jos siihen koitetaan ehtiä. Nyt odotellaan luonnoskuvia Mittavalta, sitten pyydetään niihin siunaus arkkitehdeiltä, sitten odotellaan rakennuslupapiirustuksia ja haalitaan niihin naapureilta puumerkkejä, hankitaan LVI-suunnittelijalta energiaselvitys ja kiikutetaan pinkka paperia rakennusvalvontaan. Onneksi tällä paikkakunnalla lupakäsittely kuulemma sujuu muutamassa viikossa, toivottavasti tämä pitää yhä paikkansa.

Sitten kun on luvat kunnossa, pitäisi vielä tehdä tie, vetää sen alle johtoa ja putkea, kaivaa monttua, täyttää monttua, tehdä perustukset ja muurata kellarikerros ja ties mitä muuta ennen kuin paketti voidaan ottaa vastaan.

Kategoria(t): Talopaketti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Säätöä ja odottelua

 1. Teidän projektia on kyllä kiva seurailla. Meillä oli niin valmiiksi pureskeltu kunnan maapläntti, että kaikki tällainen puljaaminen talon paikan suhteen, maaston huomioiminen jne. jäi täysin pois meidän projektista. Mutta kun tässä vielä haaveillaan, että joskus sitten tulevaisuudessa löytäisimme sen oman metsäisen pesäpaikkamme, niin tämä on varsin yleisopettavaista tämä teidän raportointi.

  Kiitos! Ja tsemppiä. 🙂

  • jarsu sanoo:

   Kiitokset! Kyllä olisimme tosiaan monelta vaivalta säästyneet jos olisi tasainen kaavatontti, mutta jospa tämä vielä olisi vaivan väärti 🙂

 2. Anne sanoo:

  Kiva että ootte päässy tähän vaiheeseen alkuhankaluuksien jälkeen! Onhan tässä toki vielä jotain pientä, ennen kuin sohva sisään kannetaan..;). Hauska kattella teidän piirustuksia, kun niissä on niin paljon yhtäläisyyksiä omiimme. Esimerkiksi eteinen-keittiö-ruokailutila-olohuone -kokonaisuus on hyvin pitkälti samanlainen. Taitaa olla Tiinan tavaramerkki. Ollaan kyllä tykätty, että on toimiva. Itse ainakin tykkään, ettei keittiöstä ole suora näkyvyys olohuoneeseen, joka kuitenkin on tavallaan samaa tilaa.

  Me saatiin aikanaan rakennuslupa heinäkuun viimeinen päivä ja vaikka tosi reippaalla vauhdilla saatiin pohjat ja perustukset tehtyä, jouduttiin paketin tuloa silti siirtämään pariinkin otteeseen. Lopulta se tuli syyskuun puolivälissä. Meillä tosin luvan saanti kesti seitsemän viikkoa (törkeää!).

  Onnea ja kärsivällisyyttä matkaan!

  • marsu1 sanoo:

   Kiitos kommenteista ja tsemppauksesta. Ehdinkin jo huolestuneena ihmetellä, mihin vakkarikommentoijamme on kadonnut;)

   Itse asiassa ajattelin teillä käydessänne, että sellainen avoin keittiö-olohuone-yhdistelmä näyttää hyvältä ja on varmaan arjessa toimiva. Ja sitten olin tyytyväinen, kun uusissa luonnoksissamme se oli piirretty juuri sillä tavalla. Tykkään myös siitä, ettei keittiö ole kuitenkaan heti ensimmäisenä vastassa, kun tullaan eteisestä sisään. Näin tiskivuori ym. sotkut eivät hyppää heti ulko-ovella silmille. Mutta kuitenkin keittiö ja olkkari ovat yhtenäistä tilaa niin, että ruuanlaittaja ei unohdu yksinään keittiöön…

   Ei kai sellaista raksaprojektia olekaan, jossa aikataulut pitäisivät täysin.Mutta seitsemän viikon käsittelyaika kuulostaa tosiaan jo törkeältä. Me olemme varanneet lupaprosessille 1-2 viikkoa, kuten kunnan nettisivuilla luvataan. Saa nähdä, kuinka käy.

   • Anne sanoo:

    Kommentoijanne aloitti täydet työviikot ja siihen loppui muu elämä. Olen kyllä innokkaasti seurannut blogianne ja jatkossakin varmaan on kommentteja luvassa:). Olen jäänyt ihan koukkuun:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s