Muuten hyvä pohjapiirros, mutta…

Pohjapiirros vaikutti tähän iltaan asti ihan hyvältä ja ajattelimme jo hyväksyä sen, kunhan takka siirretään puuhellan viereen, kiuas ulkoseinälle (jotta saadaan perinteinen, saunan puolelta ladattava malli) ja kodinhoitohuoneeseen lisätään tasotilaa. Kaikenlaista muutettavaa kuitenkin löytyi, kun otimme luonnokset uudestaan suurennuslasin alle.

Yläkerrassa suurin ongelma taitaa olla iso makuuhuone, joka ei ole sittenkään niin iso. Tai neliöitä kyllä piisaa, mutta kalustettavuus onkin yllättävän hankalaa. Komerotilaa tarvittaisiin lisää, sillä kiukaan hormi vie tilaa yhden hyllykaapin verran. Lisäksi minua häiritsee jonkin verran se, että sänkyä ei oikeastaan voi sijoittaa muulle kuin oviseinälle. Eli sänky on huoneeseen mentäessä heti vasemmalla. Monen muun mielestä sillä ei varmaan olisi mitään merkitystä, mutta itse olen tottunut siihen, että sänky on eri seinällä kuin ovi. Onkohan tässä kyse fengshuista vai mistä?;)

Yläkerran vessa olisi kiva saada lähemmäksi eteistä. Kotiin tullessa olisi lyhyempi matka käsipesulle ja lisäksi makuuhuonenukkujat eivät häiriintyisi, kun yökukkujat käyvät vessassa.

Pienten makuuhuoneiden komerot olisi kiva saada upotetuiksi seinään, mutta käyväthän ne noinkin. Tai voi olla, että tyydytään irrallisiin kaappeihin kiintokaappien sijaan.

Tulisija-asioita miettiessäni rupesin kaipaamaan kellarikerrokseenkin jonkinlaista lisälämmönlähdettä. Kyllähän se maalämpö varmaan pitää kellarinkin lämpimänä, mutta olisi sinne silti hyvä saada ainakin varaus jonkinlaiselle takalle. Pönttöuunihaaveenikin tuli taas mieleen. Mutta takkavaraus edellyttäisi joko hormin paikan muutosta tai jotain muuta muutosta, koska muuten takka sijoittuisi työhuoneen oven eteen, mikä ei ole varmaan kovin järkevä ratkaisu. Jonkinlaisia vaihtoehtoisia pohjaratkaisuja jo hahmottelinkin, mutta ehkä jätämme varsinaisen suunnittelun kuitenkin arkkitehtien tehtäväksi.

Ylihuomenna mennään taas tontille arkkitehtien ja vastaavan mestarin kanssa. Tällä(kin) kertaa esityslistalla on talon ja autotallin paikan merkitseminen. Talon paikka on jo lähes varma, mutta autotallia mallailemme alarinteeseen tai vaihtoehtoisesti yläpihalle. Kunpa joku päättäisi meidän puolestamme, kumpi on Se Oikea paikka.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s