Vaihteeksi luonnoksia

Saimme uudet luonnokset uusilta suunnittelijoilta:

Yläkerta

Kellarikerros

Niin näissä kuin vanhoissakin suunnitelmissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Näissä suunnitelmissa ei ole niin suurta ja näyttävää yhtenäistä keittiö-olohuone-tilaa kuin vanhoissa suunnitelmissa. Toisaalta keittiö on nyt lähempänä eteistä, joten kauppakassien kantomatka on lyhyempi. Se on nyt hieman kulman takana, joten siellä mahdollisesti olevat sotkut eivät niin näy olohuoneeseen, mutta keittiössä touhuajan on vaikeampi keskustella sohvalla istujien kanssa. Keittiöön pitäisi kuitenkin saada lisää kaappi- ja tasotilaa, näissä kuvissa sitä on aika vähän. Niemeke vaikuttaa vähän turhan massiiviselta, syvyydeksi riittäisi 90 cm (tässä 120 cm). Astianpesukoneen paikka kylmälaitteiden vieressä ei ole energiatehokasta. Haluamme integroidun uunin, joten sitä ei voi sijoittaa aivan kiinni puuhellaan. Puuhellalle pitäisi muutenkin varata tilaa vähintään 1070mm+paloturvallisuusväli (esim. Tiilerin Henna-hella). Lisäksi hellan viereen/lähelle pitäisi saada pieni tila puukorille, jotta hellapuita ei tarvitse kanniskella sylissä eteisen puolelta.

Kirjahyllylle olisi kiva olla paikka olohuoneessa.

Makuuhuoneiden komerot olisi kiva saada upotetuiksi seinään. Ison makuuhuoneen oma parveke on ihan kiva, muttei välttämätön.

Kodinhoitohuoneen sijainti eteläpäädyssä vaikuttaa toimivalta.  Khh/pkh-yhdistelmä on niin ikään tosi hyvä. Khh:ssa saisi kuitenkin olla hieman enemmän laskutilaa (esim. paikka mankelille) – voisikohan sitä ottaa vaatehuoneesta? Vaatehuoneen tilalla voisi itse asiassa olla vaikka vain komeroita, koska varastohuoneeseen voidaan varastoida suuremmat tavarat.

Aulan puolelta ladattava kiuas olisi hauska yksityiskohta talossa, mutta emme pidä sitä välttämättä hintansa arvoisena ja lisäksi haluamme ihailla tulen loimua myös saunoessamme. Kellarin aulassa se voisi mennä vähän niin kuin haaskuun, koska aulassa ei ole varsinaista oleskelutilaa. Siispä perinteinen kiuas tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta, mutta onko se tässä pohjassa mahdollinen?

Portaiden alla olevan tilan hyödyntäminen wc:hen on hyvä idea. Saako myös toisen puolen ja lepotasanteen alla olevan tilan hyödynnettyä?

Mitenkähän tässä on ajateltu mahdollinen inva-wc-vaatimus?

Käynti tekniseen tilaan voisi olla varaston puolelta, jolloin ala-aulasta saataisiin yksi ovi pois.

Verstaan päädyssä oleva ulkotila on vähän hassu emmekä ainakaan heti keksi sille järkevää käyttöä. Pitäisiköhän verstasta laajentaa niin, että ulkoseinä olisi samassa linjassa yläkerran seinän kanssa?

Jonkun asteista deja vu -tunnetta tässä on, kun taas ehdotamme puolimahdottomia muutostoiveita arkkitehdeille ja haluamme isompia tiloja ja vähemmän neliöitä. Saas nähdä mitä tästä tällä kertaa tulee.

Hieman meinasi verenpaine kohota maanantaisessa tapaamisessa, kun heti alkuun arkkitehti osoitti talon paikaksi saman, mihin se oli alun perinkin piirretty, kun tontilla heidän kanssa käydessämme oli juuri puhetta että se pantaisiin eri kohtaan. No, huomenna menemme arkkitehtien ja Heimon kanssa taas tontille etsimään talolle paikkaa.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s