Lähtöruutuun

Päädyimme sitten siihen, että unohdamme yksitasoisen ratkaisun ja teemme taloon kellarikerroksen. Aikamoista soutamista ja huopaamista, mutta kyllä tämä tuntuu nyt oikealta ratkaisulta. Rinteeseen rinnetalo.

Pyysimme apuun arkkitehtipariskunta Vimpari & Nakarin. He kävivät tontillakin katsomassa, ja pitivät sitä hienona paikkana ja olivat ehdottomasti rinneratkaisun kannalla.

He ehdottivat ensimmäisenä kolmitasoista mallia, jossa olisi ylimmällä tasolla makuuhuoneet ja wc, siitä puoli kerrosta alempana olohuone ja keittiö ja ylimmän tason alla kellarissa sauna, kodinhoitohuone ja työhuone. Tämä olisi varmaan arkkitehtonisesti hieno ja maastoon hyvin mukautuva malli, ja neliöitä säästyisi. Huonona puolena on, että melkein mihin vaan kulkiessa joutuu aina menemään portaiden kautta, mikä tuntuu aika epäkäytännölliseltä. Esteettömyyskin siinä kärsii.

Mieluummin haluamme kaksikerroksisen mallin. Neliöitä siinä tulee pakosti enemmän, mikä aiheutti viimeksi kustannusarvion kasvun liian isoksi. Saapa nähdä, keksivätkö Vimpari ja Nakari jotain neliöitä säästäviä ratkaisuja. Ensimmäiset suunnitelmat saamme heiltä reilun viikon päästä, joten jäämme jännityksellä odottamaan.

Kuukauden-parin viivästys tästä nyt tulee projektiin. Meillä nyt ei sinänsä ole niin kiirettä, mutta monen tahon kanssa olimme jo sopineet aikatauluista, ja ne menevät nyt uusiksi. Ensimmäisinä tontille olisivat olleet tulossa maanrakennusurakoitsija ja kirvesmies, mutta kiitettävän joustavasti he muutoksiin suhtautuivat. Luonnollisesti siirsimme myös talopaketin tuloa myöhemmäksi, sekin onnistui ongelmitta.

 

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s