Keittiön puolella

Perjantaina kävimme Puustellin myymälässä katselemassa tarjontaa ja piirrättämässä keittiön kalustusta. Sinänsä meillä ei kai vielä ole kiirettä keittiövalinnoissa, mutta varmaan on hyvä tässä vaiheessa kokeilla kalusteiden sijoittamista, kun vielä voi seinien paikkoja hienosäätää.

Aika lailla pohjapiirroksen mukaan Puustellin myyjä kaikki sijoitteli, paitsi kylmälaitteet hän suositteli laitettavaksi seinän viereen. Silloin saadaan enemmän tasopintaa.

Liesiseinän yläkaappeja mietimme, ollako vai eikö olla. Perinteinen maustekaappi olisi lieden ja liesituulettimen päällä kiva, mutta näyttääkö se hassulta jos kaappirivi päättyy liesituulettimeen ja maustekaappiin? Näyttäisikö pelkkä liesikupu ilman kaappeja paremmalta? Myyjä lupasi piirtää kuvat molemmista vaihtoehdoista.

Kulmakaappiin alas tulisi LeMans-mekanismi, jotta kattilat saa kaivettua kaapin perältä kätevämmin. Yläkaapeista tulisi 90 cm korkeat, kun korkeutta keittiössä riittää. Metriset näyttäisivät varmaan jo liian korkeilta.

Saarekkeeseen suunnittelimme olohuoneen puolelle vitriinikaappeja ja keittiön puolelle vetolaatikoita, kaksi vierekkäin siten että alimpana on 40-senttiset ja niiden päällä kaksi 15-senttistä laatikkoa. Korkeaan vetolaatikkoon mahtuisi sitten vaikka yleiskone. Toisen korkean vetolaatikon sisällä voisi olla vielä ulosvedettävä matalampi laatikko.

Kalusteiden malleissa ja materiaaleissa on melkoisesti vaihtoehtoja. Luultavasti päädymme johonkin aika yksinkertaiseen ovimalliin ja vaaleaan väritykseen tummemmilla tasoilla. Tummia runkoja mietimme myös. Kestääköhän sellainen väritys aikaa, vai onko se vain hetken muoti-ilmiö?

Kivitasoista emme niin välitä, mutta pitäisikö olla tasojen olla massiivipuuta vai tyytyisimmekö laminaattiin? Laminaatti lienee halvin, mutta puu tuntuu ajatuksena kivemmalta. Puutasoa pitää huoltaa enemmän, mutta siitä voinee tarvittaessa vaikka hioa naarmut pois. Ovimateriaalina koivu miellytti. Näköjään sitä on tarjolla vain viiluna, ei massiivipuuna.

Lounaalla kaverit suosittelivat Pirkanmaan keittiökalustetukkua, sieltä kuulemma saa kalusteet huomattavasti edullisemmin kuin merkkiliikkeistä. Täytyypä käydä siellä hakemassa vähän vertailukohtaa, ja samaten voisi koittaa myös Ikean suunnitteluohjelmaa. Olisi mukava kuulla lisää kokemuksia Pirkanmaan keittiökalustetukun ja Ikean keittiöistä. Pärjääkö niillä vai saako merkkikeittiöissä rahalle vastinetta?

Pohjapiirroksessa on ruvennut mietityttämään saunan koko. Kuuden ja puolen neliön sauna taitaa olla aika valtava. Saisikohan sitä vähän pienemmäksi, ja vastaavasti pesuhuonetta ja/tai varastoa isommaksi?

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Keittiön puolella

  1. Anne sanoo:

    Mä alan ihan innostua tästä teidän projektista:). Alkaa vissiin oma olla riittävän valmiina;). Niin, tuosta keittiöstä. Se kun oli meillä mun vastuualuettani. Oikein kalenterista tarkistin, ja kyllä vaan, olen käynyt ekat neuvottelut Puustellin kanssa jo ennen rakennusluvan saamista. Enpä olisi uskonut, ellei kalenterissa olisi ollut merkintää. Joten olette varmaan ihan oikeaan aikaan liikkeellä. Hain tarjoukset Puustellista, Parmasta ja Kvikistä. Ulkonäöllisesti olin tykästynyt Kvikiin. Kävimme myös Keittiömaailmassa, mutta jätimme yhteen kertaan. Tarjouksiin sisältyi keittiön lisäksi wc, kph, khh ja mh:t. Päädyimme Parmaan (myymälä Starkissa), koska se oli selkeästi edullisin. En muista tarkkaa eroa, mutta ei siinä ihan parista sadasta puhuttu. Kvik oli hinnaltaan kakkossijalla. Suunnitteluun vaadittava aika yllätti. Kävin kaikissa kolmessa paikassa useita kertoja. Kahden-kolmen tunnin suunnittelutyö työpäivän jälkeen oli yllättävän rankkaa. Mutta jos sen pystyy edes osittain hoitaa päiväsaikaan lapsen kanssa, niin helpottanee kyllä. Parmaan olimme ja olemme olleet kohtuutyytyväisiä. Joitain osia puuttui toimituksista, mutta ne tulivat kyllä nopeasti. Asennuksen otimme makuuhuoneita lukuun ottamatta heiltä. Sekin meni ok. Ei siis mitään isompia hankaluuksia. Tämä on tietty vaan yksittäinen kokemus. Materiaalina meillä on laminaatti tasoissa ja melamiini(?) ja tammiviilu ovissa. Sekin yllätti, miten paljon hinta olisi pompsahtanut esim. kivitasoilla (pyysin tarjouksen niilläkin). Runko keittiössä on sitä levyä, mitä yleisesti käytetään (nimi hukassa). Paikoitellen näkyy jo elämisen jälkiä. Jos olisi varaa, niin puurunko olisi kova sana.

    Pari juttua, joihin ollaan tyytyväisiä: astianpesukone ylhäällä (varsinkin raskaana ollessa oli tosi bra, mutta muutenkin kun konetta täyttää ja tyhjää yhtä mittaa) ja isot vetolaatikot. Toisaalta apk ylhäällä vie tasoa. Koneet Siemensiltä, ollaan tykätty. Pyysin tarjoukset em. firmoista, mutta edullisimmin saimme Asta-messuilta, Veikon Koneelta.

  2. Anne sanoo:

    Yksi unohtui: induktioliettä en pois antaisi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s