Suunnittelutarveratkaisu ja tarvetta suunnitteluratkaisuille

Kaupunginhallitus myönsi meille suunnittelutarveratkaisun ja päätös saa lainvoiman aivan näinä päivinä, ellei joku yllättäen halua siitä valittaa hallinto-oikeuteen. Nyt on siis yksi huoli vähemmän ja projekti pääsee toden teolla vauhtiin.

Muuten suunnittelu onkin viime aikoina junnannut paikoillaan. Tai ei paikoillaan, mutta valmista ei tahdo tulla millään, vaikka suunnittelutunteja on käytetty jo reilusti yli tavoitteen – sekä arkkitehdin toimistossa että täällä kotona leivinpaperin ja lyijykynän avulla.

Pohjapiirrosluonnokset olivat jo kuukausi sitten viimeistelyä vaille valmiit, kunnes keskustelu rakennesuunnittelijan kanssa muuttikin suunnitelmia melkoisesti. Rakennesuunnittelija suositteli samaa kuin pohjatutkimuksen tekijäkin, eli että asuinrakennuksen kerrosten tulisi olla samansuuruisia. Alunperin yläkerran oli tarkoitus olla kellarikerrosta suurempi, ja yläkerran lattia olisi ollut kellarin ulkopuoliselta osaltaan maanvarainen. Tässä tapauksessa jouduttaisiin kuitenkin yläkerran perustukset tekemään samaan tasoon alakerran kanssa, joten yläkerran alle jäisi ”tyhjää” tilaa, joka pitäisi joko täyttää maalla tai ottaa hyödyllisempään käyttöön. Nyt päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että toinenkin makuuhuone sijoitetaan kellariin ja lisäksi sinne tulee paljon kylmää varastotilaa. Tämä kuitenkin johti siihen, että alakertaan muodostui tarpeettoman suuri aula/takkahuone ja sekä neliöiden että kustannusten määrä karkasi käsistä.

Tässä sitä nyt sitten mietitään, jätetäänkö autotalli rakentamatta vai miten ihmeessä saadaan kustannuksia alaspäin. Onneksi isät/appiukot jo ilmoittautuivat tarjoamaan sekä työvoimaa että rakennusmateriaalia ainakin autotallin rakentamiseen. Autotalli (=yhden auton kylmä talli+yhden auton katos+pieni kylmä varasto) on herättänytkin viime päivinä keskustelua, koska arkkitehdin laatimassa kustannusarviossa sen rakentamiskustannuksiksi on arvioitu yli 50 000 € + alv.

Ratkaisun on löydyttävä ja luonnokset saatava pakettiin lähipäivinä tai vähintäänkin lähiviikkoina, jotta saamme laadittua tarjouspyynnöt talotoimittajille sekä sähkö- ja lvi-suunnittelijoille mahdollisimman pian. Joulu meni jo ja kevät tulee ennen kuin huomaammekaan. Ja sitten pitäisikin jo jotain tapahtua tontilla.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s