Luonnoskierros 5

Pidimme palaverin arkkitehdin ja perustussuunnittelijan (sama mies kuin vastaava työnjohtajakin) kanssa, kun ei nyt oikein tunnu tulevan yhteisymmärrystä siitä, millainen kellarikerroksesta pitäisi tehdä. Hieman tässä on amatöörirakentaja ymmällään, kun ammattilaiset ovat eri mieltä siitä mikä on mahdollista ja mikä järkevää.

Päätimme lopulta valita meidän mielestämme varmemman vaihtoehdon, eli tehdä alakerrasta saman kokoisen kuin yläkerrastakin. Näin ei tarvitse tehdä täyttöjä yläkerran alle jäävään tyhjään osaan.

Siirrätimme yhden makuuhuoneen yläkerrasta alakertaan, ja lopputila saa olla kylmää varastotilaa. Tässä taas uusimmat pohjakuvat:

Yläkerta

Alakerta

Pohjan luonnosteluun varatut tunnit on jo käytetty ja ylitetty roimasti, joten budjetti paukkuu siltäkin osin. Puhumattakaan siitä, että tämän pohjaratkaisun myötä kustannusarvio nousi sellaisiin lukemiin joihin ei todellakaan ole varaa.

Arkkitehti uskoo, että sijoittamalla talo eri kohtaan tontilla voitaisiin kylmä varastotila jättää pois, ja säästää sillä 30 000 €. Silloin olisivat taas yläkerta ja alakerta eri kokoisia.

Aika epätoivoinen olo alkaa olla, tuleekohan tästä mitään?

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s