Kolmas kierros

Tässäpä taas uudet pohjapiirrosluonnokset, toiveidemme mukaan muokattuina. Makuuhuoneita ja kodinhoitohuonetta on suurennettu, olohuonetta hieman levennetty (jotta piano mahtuu paremmin) ja takkahuonetta pienennetty. Huoneistoalakin on tässä kasvanut jo 196,5 neliöön, eli aika paljon.

Yläkerta

Alakerta

Olisikohan yläkerran WC kuitenkin parempi kodinhoitohuoneen lähellä, niin vauvanhoito voisi tapahtua kodinhoitohuoneessa? Tällöin kaikki märkätilatkin olisivat lähekkäin ja wc olisi kuitenkin melko lähellä uloskäyntejä. Makuuhuoneen sijainti wc:n ja kodinhoitohuoneen välissä mietityttää. Wc:tä voisi ehkä sittenkin hieman pienentää, jotta sinne ei tulisi turhia neliöitä. Vauvanhoitotilaakin tarvitaan todennäköisesti vain muutaman vuoden ajan.

Portaiden ikkuna olisi tosi kiva ja toisi valoa eteiseen, joten voisikohan vaatehuoneen yrittää mahduttaa toiseen kohtaan, mutta kuitenkin khh:n yhteyteen? Portaat ovat muuten nyt ok.

Olohuoneen ja eteisen välinen korkeusero mietityttää edelleen esteettömyyden kannalta. Ajatuksenamme oli, että yläkerrassa pitäisi tarvittaessa voida liikkua vaikka pyörätuolilla. Toisaalta tykkäämme siitä ”arkkitehtonisesta jujusta” ja haluaisimme pitää siitä ja seinäkkeestä kiinni.

Olohuone on nyt ok, vaikkakin vaikuttaa aika suurelta. Ulkoseinälle voisi ehkä sijoittaa perintösenkin siihen, missä olisi paikka mahdolliselle kirjahyllylle. Miten tv:n katselu mahtaa onnistua ikkunoita vasten ja miltä tv näyttää sisustuksellisesti ikkunaseinällä? Voisikohan sen sijoittaa vaatehuoneen vastaiselle seinälle?

Voisiko keittiön saarekkeen katkaista niin, että saarekkeen ja ikkunaseinän välistä pääsisi kulkemaan? Saarekkeen syvyys on nyt hyvä. Saarekkeen katkaisu tietysti veisi hieman säilytystilaa, mutta kyllä sitä varmaan olisi kuitenkin riittävästi.

Olisi kiva nähdä, miten kellarin wc istuisi saunaosaston yhteyteen, kuitenkin niin, että wc on omassa kopissaan. Oleskelutila on nyt ok.

Askartelutilassa ei välttämättä tarvita ikkunaa, jos siten voidaan vähentää neliöitä ja käytäviä. Pitäisimme sen kuitenkin reilun kokoisena (noin 15 m2).

Teknisen tilan sijainti vaikuttaa hyvältä, samoin polttopuiden säilytys ja terassit.

Katon malli mietityttää edelleen. Emme kammoksu pulpettikattoa, mutta mitä muita vaihtoehtoja olisi ja miltä ne näyttäisivät? Miten moderni malli istuu maalaismaisemaan? Miltä julkisivut näyttäisivät, entä mitä moderni malli vaatii sisustukselta? Miten taloon saisi ripauksen jotain vanhaa? Vai saisiko mitenkään?

Kuten varmaan huomaa, olemme joissakin kohdin muuttaneet hiukan mieltämme, mutta se kai kuuluu asiaan:) Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja muutos yhden huoneen koossa ja sijainnissa vaikuttaa myös toisen huoneen käyttötarkoitukseen ym. Neliömäärä hirvittää, joten jos sitä saa pienemmäksi, niin aina parempi.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s