Uudet luonnokset

Arkkitehti lähetti uudet luonnokset pohjapiirroksesta, jossa on lisätty yksi makuuhuone ja suurennettu kodinhoitohuonetta. Hintaa tulisi näillä n. 25 000 € lisää.

Yläkerta

Alakerta

Saimme nyt koottua ajatuksiamme listaan, tässä otos:

Olohuone-keittiöyhdistelmä on mukavan avara ja hyvin toiveidemme mukainen. Aulan ja olohuoneen välinen seinäke on hyvä idea, mutta tilojen välinen porrastus mietityttää. Se kyllä erottaa tilat hyvin toisistaan ja tuo hyvät näkymät eteisestä oleskelutiloihin, mutta miten on käytännöllisyyden ja turvallisuuden laita?

Onkohan keittiössä riittävästi kaappitilaa? Saakohan olohuoneeseen mahtumaan kulmasohvan, nojatuolin, keinutuolin, sohvapöydän, television, stereot, kirjahyllyn ja pianon? Ehjää seinätilaa ei ole kovin paljon, mutta lattiatilaa näyttäisi olevan hyvin.

Kaikkien makuuhuoneiden tulisi olla vähintään 10 m2:n suuruisia, esim. yksi isompi (14 m2) yläkertaan, yksi keskikokoinen (12 m2) kellariin ja lisäksi yläkertaan kaksi pientä (10 m2) huonetta.

Kodinhoitohuone saisi olla reilumman kokoinen, noin 8-10 m2, jotta olisi riittävästi pyykinkuivatus- ja käsittelytilaa sekä tila kurapisteelle. Ja kodinhoitohuoneen yhteyteen olisi myös kiva saada pieni vaatehuone.

Yläkerran wc:n haluaisimme eteiseen, lähelle ulko-ovea ja/tai kodinhoitohuonetta. Kellarin wc voisi olla mukavampi lähempänä saunaosastoa, kun kuitenkin saunomaan ja pesulle mennään usein vessan kautta.

Pitkät suorat portaat ovat jotenkin pelottavia, tykkäisimme enemmän välitasanteellisista portaista.

Saisikohan kellariin jonkun askertelu/harrastustilan? Takkahuonetta voisi vastaavasti pienentää reippaasti. Vajaan 10 m2 pukeutumis/vilvoittelutila voisi riittää. Käytävätilaakin on nyt aika paljon, saisikohan sitä huonetilakäyttöön.

Nämä ovat tosiaan tällaisia alustavia ajatuksia ja ymmärrämme, että suuruudenhulluutemme nostaisi kustannukset pilviin, jos joka puolelle lisättäisiin neliöitä tällä tavalla. Mutta tällaisia mietimme tällä hetkellä.

Kategoria(t): Suunnittelu Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s